Prezentare

           COMANDOR – “ rang onorific in ierarhia unor decoratiuni militare sau civile de alta data” sau “ ofiter de aviatie sau de marina corespunzator colonelului din armata terestra ” – acestea sunt definitiile date de Dictionarul Explicativ al Limbii Romane.
           De peste 30 ani insa, COMANDOR a mai primit un nou sens – Societate Comerciala cu Capital Privat ce isi desfasoara activitatea in domeniul asigurarii protectiei electronice a bunurilor si persoanelor.
           Daca pana in decembrie 1989 in Romania nu s-a recunoscut oficial existenta unui fenomen infractional in domeniul efractiei, dupa castigarea dreptului la libertate s-a dovedit ca acesta a existat, si mai mult: a luat o amploare care a prins organele abilitate total nepregatite pentru a-l controla si a-l stavili.
         Pe acest fond , in martie 1992 a aparut firma COMANDOR , firma infiintata de un grup de tineri care au sesizat lipsa de pe piata a serviciilor in domeniu si oportunitatea de afaceri care li se oferea.

           COMANDOR, inca de la inceputul activitatii sale, si-a propus promovarea pe piata a celor mai moderne tehnologii in domeniul protectiei electronice a bunurilor si persoanelor, reusind sa promoveze pe piata din Romania produsele unora dintre cei mai mari producatori de echipamente de securitate din lume.In octombrie 1992 COMANDOR devine Distribuitor pentru Romania al grupului canadian Digital Security Controls – DSC, distribuind pe piata romaneasca produsele firmelor DSC, Kantech, Surgard. Tot din acelasi an COMANDOR devine reseller al firmei canadiene STIM , unul dintre cei mai mari distribuitori mondiali de sisteme de securitate, prin intermediul acestuia aducand pe piata din Romania produsele firmelor Commax, Bentel, Eduards, Tane Alarms, Pyrotech Technologies ( actualul PARADOX).
           In paralel cu importul si distributia de echipamente de securitate, COMANDOR dezvolta si segmentul de servicii in domeniul de paza si protectie, prin activitati de proiectare si instalare sisteme de securitate si de monitorizare. In martie 1993 implementeaza in Timisoara unul dintre primele Dispecerate din Romania.

           In noiembrie 1994 se infiinteaza firma COMANDOR INTERNATIONAL SRL , activitatea celor doua firme separandu-se: COMANDOR INTERNATIONAL preluand activitatea de import si distributie a echipamentelor de securitate, COMANDOR ,prin reorganizare, continuand activitatea de proiectare, instalare si monitorizare a sistemelor de securitate.

           In iulie 1998 firma COMANDOR INTERNATIONAL deschide Sucursala Bucuresti , fapt care plaseaza firma ca fiind,la nivel national, unul dintre principalii furnizori pentru firmele care activeaza in domeniul tehnicii de securitate.

           Grupul de firme COMANDOR se completeaza in martie 2000 cu firma BENTEL DISTRIBUTION SRL, care devine distribuitor pentru Romania al firmei italiene Bentel .

           In mai 2002 se deschide Sucursala Zona Libera Curtici Arad a firmei COMANDOR INTERNATIONAL, unde  desfasoara activitatea de import si export.

           In toata perioada de la infiintare pana in momentul de fata firma COMANDOR INTERNATIONAL s-a preocupat sa ofere clientilor sai o gama completa de echipamente de securitate si accesorii pentru acestea, introducand pe piata din Romania echipamentele unor firme recunoscute pentru performantele si fiabilitatea ridicata a produselor lor, devenind distribuitor pentru: DSC, KANTECH, SURGARD, BENTEL, COMMAX, TANE ALARM, SYSTEM SENZOR, ROSSLARE, EXTRUDERTECHNICA, DEA, CIAS, CARDIN, ATSUMI, NOVA – FEB, FENDER CABLES, CEAM CAVI SPECIALI, QUBIX etc
           Avand o politica de firma orientata catre client, prin ofertarea unor produse si servicii de calitate, din septembrie 2003 in firmele COMANDOR si COMANDOR INTERNATIONAL s-a implementat Sistemul de Managementul Calitatii, ISO 9001/2001, in domeniile de proiectare, instalare, service, monitorizare si distributie pentru echipamente de securitate.

           In acest moment Grupul de firme COMANDOR se prezinta in fata clientilor sai cu o gama completa de servicii si echipamente de securitate , oferind :               

 • consultanta in vederea alegerii solutiilor care sa rezolve cerintele de securitate in concordanta cu normele de securitate ale IGP;
 • analiza de risc la care sunt expuse bunurile si ofera solutiile cele mai eficiente pentru paza si protectia acestora;
 • proiectarea competenta a sistemelor de securitate plecand de la o analiza obiectiva a necesitatilor de securitate;
 • instalarea sistemelor de securitate prin echipe de specialisti cu experienta in domeniu;
 • asistenta tehnica la PIF pentru sistemele de securitate proiectate de catre Comandor si instalate de catre alte firme licentiate;
 • service garantie si post garantie pentru sistemele de securitate instalate;
 • monitorizarea sistemelor de alarma de efractie si incendii;
 • importul si distributia de sisteme de securitate.

             Serviciile oferite de Grupul de firme COMANDOR acopera toate subsistemele unui Sistem Integrat de Securitate:

 • Sisteme de protectie perimetrala;
 • Sisteme de detectie si alarma antiefractie,
 • Sisteme de detectie si avertizare contra incendiilor;
 • Sisteme de control acces si pontaj;
 • Sisteme de supraveghere video;
 • Sisteme de monitorizare;
 • Sisteme de interfonie si videointerfonie;
 • Sisteme de restrictionare si automatizare a accesului.
 • Solutii complete voce - date

            Una dintre directiile prioritare a activitatii firmelor COMANDOR a fost promovarea pe piata de securitate din Romania a unui climat concurential bazat pe profesionalism si loialitate intre jucatorii de pe aceasta piata: firmele ofertante de solutii de securitate, beneficiarii de securitate, autoritatile statului si societatile de asigurari. In acest sens firma COMANDOR este una dintre initiatoarele si fondatoarele Asociatiei Romane pentru Tehnica de Securitate – ARTS, asociatie care reprezinta interesele firmelor ce opereaza pe piata de securitate.